בית » קידום אתרים שאלות ותשובות » איך לבחור שם דומיין?

איך לבחור שם דומיין?

בחירת שם דומיין היא אחת ההחלטות החשובות ביותר שתעשה בהקמת האתר שלך.
שם הדומיין לא רק מייצג את המותג שלך ברשת, אלא גם משפיע על איך הלקוחות שלך יזכרו את המותג, קלות הגישה אליו, ויכול לסייע לדירוג במנועי החיפוש.
שם מוצלח יכול למשוך מבקרים ולהשאיר רושם חיובי, בעוד ששם לא מתאים עלול להקשות על הלקוחות שלך למצוא אותך ולהתחבר למותג שלך.
כמובן ששם הדומיין צריך להיות קשור לשם העסק אז אם עדיין אין לך שם לעסק, קרא כאן את המדריך לבחירת שם לעסק.
בדף זה תמצא מידע כיצד לבחור שם דומיין קליט, מקצועי ורלוונטי, שיעזור לך לבנות נוכחות דיגיטלית חזקה וליצור חיבור עם קהל היעד שלך.

דגשים שיסייעו לך לבחור שם דומיין מתאים לעסק

  • בחר שם דומיין פשוט שקל לזכור: בחר שם דומיין קצר, קליט וברור שמשקף את המותג שלך בצורה מדויקת. הימנע משמות עם איות מסובך, מקפים או מספרים, שכן הם עלולים לבלבל ולהקשות על ההקלדה. לדוגמה: שם כמו newseo.co.il קל יותר להקליד ולזכור מאשר new-seo.co.il, והגרסה ללא מקף גם נראית נקייה וזורמת יותר (אגב, שני הדומיינים שייכים לי).
  • אורך שם הדומיין: מומלץ לשמור על שם באורך של עד 15 תווים. שמות ארוכים מדי מקשים על המשתמשים לזכור ולהקליד, במיוחד במכשירים ניידים, שבהם טעויות הקלדה נפוצות יותר.
    שמות דומיין קצרים לא רק שקל יותר לזכור, אלא שהם גם יוצרים מראה מקצועי יותר, מה שמגביר את האמינות של המותג בעיני הלקוחות. אם שם הדומיין הרצוי כבר תפוס, שקול וריאציות קצרות ויצירתיות, לדוגמה, שימוש בקיצורים או משחקי מילים.
  • בחר שם בלי מספרים: שילוב מספרים בשם הדומיין כמו מקפים, הם מקשים על ההקלדה וקשה יותר לזכור אותם. בחר שם ללא סימנים מיוחדים, אלא אם הם חלק מהמותג, כמו 9000000.co.il.
  • בחר שם שיתאים למיתוג עתידי: אם אתה צופה התרחבות בעתיד לתחומים נוספים, בחר שם כללי יותר שיוכל לשקף את כלל השירותים. לדוגמה, במקום levytax.co.il שקול levyfinance.co.il שמתאים גם לשירותי ייעוץ פיננסי.
  • אל תבחר בשמות דומיין בעברית: אפשר לקנות שמות דומיין בעברית מלאה כמו לדוגמה: פרחים.ישראל אבל, לא כדאי לכם לעשות את זה. השם בעברית מתורגם לקוד בדפדפן ויש דפדפנים ישנים שלא תומכים בקוד הזה.
    כאשר מעתיקים ומדביקים את הקישור בפלטפורמות חברתיות, הקישור יוצג כקוד ולא בצורה המקורית שלו. כך לדוגמה קישור לאתר https://פרחים.ישראל יוצג כך https://xn--cebemzu.xn--4dbrk0ce/ מאחר והשימוש בשמות דומיין כאלה איננו שכיח, לא כולם יבינו מה זה השם הזה.
  • בחר סיומת דומיין שמתאימה לעסק שלך: אם העסק שלך מיועד לקהל בינלאומי אתה יכול לבחור סיומת מתאימה ממבחר הסיומות שברמה הראשונה (ראה קישור).
    אם העסק מיועד לקהל הישראלי בחר אחת משתי הסיומות הבאות:
    • סיומת co.il מיועדת לעסקים, חברות פרטיות, ואנשים פרטיים המעוניינים להקים אתר עסקי או מסחרי.
    • סיומת org.il מיועדת לארגונים ללא מטרות רווח, עמותות, ארגונים חברתיים, וגופים ציבוריים או קהילתיים.
  • שלב מילות מפתח של השירות או המוצר: הוסף מילות מפתח לתיאור האתר שלך אם הדבר מתאים. לדוגמה: sharoncpa.co.l משלב את שם בעל המקצוע שרון ואת מילת המפתח CPA שמשמעותה רואה חשבון מוסמך.
  • שימוש בכלי בינה מלאכותית ליצירת רעיונות: אם אתה מתקשה למצוא שם, השתמש ב-ChatGpt או בג'מיני בכדי לאתר שמות דומיין יצירתיים.
  • העזר בפרומפט הבא לדוגמה בכדי לדייק את כלי הבינה מלאכותית שימצא לך שמות דומיינים מתאימים (והחלף את הנתונים המודגשים בנתונים שמתאימים לך):

בהתאם לפרטים שהוזנו בהמשך, אנא הצע שמות דומיין יצירתיים, קליטים וקצרים שמתאימים לאתר חדש. השמות צריכים להתבסס על המידע הבא:
שם העסק: שרון לוי
תחום העיסוק: רואה חשבון
קהל היעד של האתר: עסקים בישראל
דגשים ומילים שכדאי לכלול בשם: מיסים, מומחיות, מקצועיות, אמינות, יעילות, פיננסים

בהתאם למידע זה, הצע 10 שמות דומיין מתאימים, תוך התחשבות בפשטות, זכירות ורלוונטיות לתחום.

  • בדיקת שם דומיין פנוי: ודא שהשם לא תפוס או קרוב מדי לשם אחר, על ידי בדיקה במרשם הדומיינים של איגוד האינטרנט הישראלי.
  • בדוק את היסטוריית הדומיין: לפעמים, דומיינים היו בשימוש בעבר ולאחר מכן ננטשו על ידי בעליהם. במקרים מסוימים זה יכול להועיל לבחור שם דומיין עם היסטוריה חיובית אבל, במקרים אחרים זה יכול להזיק.
    אם תבחר דומיין עם היסטוריה שלילית (כמו אתרים שנחסמו בגין תוכן זדוני) זה עלול לפגוע במוניטין ובקידום האתר שלך.
    אתה יכול להשתמש באתר Wayback Machine כדי לבדוק את היסטוריה של הדומיין.
    האתר מציג צילומי מסך ותיעוד גרסאות קודמות של אתרים כפי שנראו בתאריכים שונים והוא מאפשר לך לדעת מה היה קיים בדומיין לפני שהוא ננטש.
  • רכישת דומיינים קיימים: אם שם הדומיין שאתה מעוניין בו תפוס, ואתה ממש מעוניין בו, אתה יכול לבצע בדיקת בעלות דומיין, לאתר את פרטי הקשר של הבעלים ולפנות אליהם כדי לנסות לרכוש אותו.
  • רכישת שמות דומיין נוספים: שקול לרכוש גרסאות דומות לדומיין שלך כדי למנוע שימוש בהם בידי אחרים, או לתפוס שגיאות כתיב נפוצות.
  • מה לעשות אם הדומיין תפוס? נסה לרכוש אותו מהבעלים או שקול וריאציה על השם המקורי, כמו לדוגמה האתר 10bis.co.il מצא פתרון יצירתי מאחר והדומיין tenbis.co.il היה תפוס.

תשובות לשאלות SEO

קידום אורגני בגוגל להצלחה!

היי, שמי יורם בן אבו.
המתחרים שלך מצליחים ואתה מקבל פירורים מגוגל?
אין לך עדיין אתר לעסק?
דבר איתי וקבל יעוץ חינם.

יורם בן אבו מקדם אתרים
058-5843744 דילוג לתוכן