בית » מילון קידום אתרים

מילון קידום אתרים

דף זה משמש כמילון קידום אורגני מהיר והוא מכיל הגדרות עבור מעל 200 מונחים שונים בתחום ה-SEO.
לחיפוש מהיר בדף ניתן ללחוץ על המקשים CTRL + F ולחפש בחלון החיפוש של הדפדפן.

א ב ג ד ה ו ז ח ט י כ ל מ נ ס ע פ צ ק ר ש ת


א

און פייג' SEO (On-Page SEO)

און פייג' SEO הוא מונח המתאר את כל פעולות האופטימיזציה למנועי החיפוש שמתבצעות על האתר עצמו כגון: יצירה של תוכן איכותי, אופטימיזציה של תגי מטא, שיפור ארכיטקטורת האתר, ניווט באתר, מבנה קישורים ועוד.

אוף פייג' SEO (Off-Page SEO)

אוף פייג' SEO או אופטימיזצית אוף פייג' זה מונח המתאר את מגוון פעולות הקידום שמתבצעות מחוץ לאתר המקודם. פעולות כגון: בניית קישורים, יצירת אזכורים למותג, פרסום מאמרי אורח באתרים, פרסום במדיה המסורתית (טלביזיה, רדיו) הסרת תוכן משוכפל, נוכחות בגוגל לעסקים עם ביקורות טובות ועוד.

אופטימיזציה למנועי חיפוש (Search engine optimization)

אופטימיזציה למנועי החיפוש הידוע גם בשם הקיצור SEO הוא תהליך של התאמת תוכן האתר למנועי חיפוש בכדי להופיע במיקומים עליונים בתוצאות החיפוש. השם הפופולרי בעברית לתהליך זה הוא קידום אתרים אורגני. (SEO)

אופטימיזציה של יחס המרה (Conversion Rate Optimization – CRO)

אופטימיזציה של יחס ההמרה הנקרא בשם הקיצור CRO הוא תהליך של שיפור מספר ההמרות או איכותן באתרי אינטרנט. בתהליך זה משתמשים בטקטיקות של בדיקת שינויים בעיצוב האתר, שימוש בתמונות שונות, שינויי מחיר, סוגים שונים של קריאה לפעולה ועוד.

אופטימיזציה של תמונות (Image Optimization)

אופטימיזציה של תמונות הוא תהליך המסייע ב-SEO ומתבצע בדרכים כגון: הקטנת משקל התמונה בכדי להגדיל את מהירות טעינת הדף, שמירת עותק התמונה בזיכרון המטמון של הדפדפן ושימוש בטקסט אלטרנטיבי בכדי לתאר את נושא התמונה למנועי החיפוש.

אחזור מידע (Information Retrieval)

אחזור מידע מציין תהליך של חיפוש מידע כמו טקסט, תמונות, וידאו ועוד בבסיס נתונים מאוד גדול והצגת המידע הרלוונטי ביותר למשתמש.

איזכור משותף (Co-Citation)

איזכור משותף או ציטוט משותף הוא מצב שבו שני אתרי אינטרנט או דפי אינטרנט מוזכרים עלי ידי אתר אינטרנט צד שלישי ולמרות שהן קשר בין שני האתרים שמוזכרים, הדבר משמש את מנוע החיפוש בכדי הקשר נושאי בין שני האתרים.

איזכורים (Citation)

איזכורים ב-SEO לוקאלי באים לציין מצב שבו נעשה שימוש בשם המותג, כתובת או טלפון העסק. נקרא באנגלית גם Citation NAP. הסברה היא כי גוגל בודק איזכורים כאלה ברשתות חברתיות, אינדקסים ופרופילים חברתייים וכי למרות שהם לא מכילים קישורים הם עדיין מפשיעים על הדירוג בגוגל מפות.

אינדוקס (Indexing )

אינדוקס ב-SEO הוא תהליך שבו הזחלנים של גוגל שומרים ומקטלגים מידע ותוכן שהם מוצאים באתרי אינטרנט בכדי לאחזר תוצאות חיפוש בצורה מהירה.

אינדוקס סמנטי סמוי (Latent Semantic Indexing)

אינדוקס סמנטי סמוי הנקרא בשם הקיצור באנגלית LSI היא שיטה לאחזור מידע שעוזרת למנועי חיפוש לזהות את המשמעות המדויקת של מילה כלשהי. כיום לשיטה זו אין חשיבות רבה ב-SEO.

אינדקס (Index)

אינדקס מתאר את בסיס הנתונים המשמש את מנועי החיפוש בכדי לאחסן ולחזר את המידע שנאסף במהלך הזחילה של בוט מנועי החיפוש.

איקומרס (E-commerce)

קניה ומכירה של מוצרים באופן מקוון.

אלגוריתם (Algorithm)

אלגוריתם בקידום אתרים הוא מונח המציין תוכנה שמנועי החיפוש משתמשים בה בכדי לאחזר מידע ולספק את תוצאות החיפוש עבור חיפושי הגולשים. מנועי החיפוש משתמשים במספר אלגוריתמים בכדי לדרג את הדפים השונים בדף החיפוש.

אלגוריתם היטס (HITS Algorithm)

אלגוריתם היטס הוא שם קיצור עבור אלגוריתם רשויות ורכזים (Hubs and Authorities) כאשר שמו המקורי הוא Hyperlink-Induced Topic Search. מטרתו להעריך דפי אינטרנט לא רק על סמך התוכן שהם אלא גם על סמך הקישורים הנכנסים אליהם וגם הקישורים היוצאים מהם.

אלגוריתם הילטופ (Hilltop Algorithm)

אלגוריתם הילטופ הוא אלגוריתם של גוגל שנוסף בשנת 2003 ומטרתו היתה לאתר מסמכים שרלוונטים לנושא מסויים בחיפושי החדשות. הילטופ עבד באופן כזה שהחיפוש בוצע באינדקס של אתרים שנחשבו לאתרים מומחים (expert documents). אתרים מומחים היו כאלה שנחשבו לאוטוריטות בתחומים מסוימים והיו בהם קישורים רבים לאתרים אחרים באותו הנושא. ככל שאתר קיבל יותר קישורים מאתרי מומחים, כך הוא היה סמכותי יותר.

ארגז החול של גוגל (Google Sandbox)

ארגז החול של גוגל הוא מונח שנוי במחלוקת של אנשי SEO והוא בא לתאר תקופת המתנה שמונעת מאתרים חדשים להתקדם בתקופת ההתחלה של תהליך הקידום. אפקט זה נראה בעיקר בביטוי חיפוש תחרותיים עבור אתרים חדשים והסברה היא שמדובר באתרים שעדיין לא צברו מספיק סמכות. גוגל מעולם לא אישרה את קיומו של ארגז החול.

ארכיטקטורת מידע (Information Architecture)

ארכיטקטורת מידע מציין באיזה אופן אתר אינטרנט מאורגן והיכן התוכן ופריטי הניווט ממוקמים בדפי האתר.

אתר אישי (Personal Website)

אתר אישי הוא אתר שאנשים יוצרים למטרות אישיות. זה יכול להיות אתר להנצחת אדם שנפטר, אתר משפחתי שחולקים עם בני המשפחה או אתר שמשמש להבעת דעות אישיות.

אתר דף אחד (Single Page Website)

אתר דף אחד המכונה גם דף נחיתה הוא אתר המשמש לפרסום בקידום ממומן ומטרתו בדרך כלל היא איסוף לידים (למידע נוסף לחצו דף נחיתה).

אתר לעסקים קטנים בינוניים (Small-Medium Business Website – SMB Website)

באופן לא מפתיע, אתרי SMB הם בין סוגי האתרים הפופולריים באינטרנט וזאת משום שהעסקים הקטנים מהווים נתח שוק משמעותי בכלכלה. אתרים אלו הם בדרך כלל אתרים קטנים בעלי כמה עשרות דפים המתארים את העסק, השירותים ו/או המוצרים. דוגמאות לאתרי SMB הם אתרים של רופאים, עורכי דין, טכנאים, מספרות, מאמנים, מטפלים ועוד. בארץ נהוג להשתמש במונח אתר תדמית גם עבור אתרי SMB. (אתר לעסקים קטנים בינוניים)

אתר ממשלתי (Government Website)

אתר ממשלתי הוא אתר רשמי של מדינה כלשהיא. סיומות אתרים כאלה מאופיינים בקיצור gov לדוגמה האתר לביטוח בריאות של ממשלת ארה"ב נקרא healthcare.gov ואילו פורטל השירותים הממשלתיים בישראל הוא https://www.gov.il/. בקרב אנשי SEO קיימת דיעה כי קישורים מאתרים ממשלתיים מעניקים לאתר המקושר סמכות.

אתר תדמית (Corporate Website)

אתרי תדמית הם אתרים של ארגונים גדולים עם כמות רבה של עובדים. מדובר באתרי אינטרנט בעלי מאות ואלפי דפים. בישראל נהוג להשתמש במונח אתר תדמית גם לאתרי SMB שהם אתרים לעסקים קטנים בינוניים המאופיינים בכמות דפים מועטה, אתרים עם מבנה די אחיד הכולל דף אודות, דף יצירת קשר עם טופס למילוי פרטים, תוכן על בעל העסק והשירותים שהוא מספק וכתבות ודפי מידע בתחום העיסוק. (אתר תדמית)

אתרי אינדקס (Business Directory)

אתרים שהיו בעבר מאוד פופולריים וכיום פחות הם אתרי אינדקס המפרסמים בעלי מקצוע, נותני שירותי, חברות וארגונים ובדרך כלל האתרים מאורגנים לפי קטגוריות של תחומי העסקים השונים. דוגמאות לאתרים כאלה הם: דפי זהב, איזי, מדרג ועוד.

אתרי דרושים (Job Boards)

אתרי דרושים הם אתרים המשמשים לחיפוש עבודה וחיפוש עובדים. דוגמאות: אולג'ובס, ג'ובנט, ג'ובמאסטר ועוד.

אתרי ויקי (Wiki Website)

אתרי ויקי הם אתרים שמטרתם יצירת תוכן באופן שיתופי על ידי משתמשים רבים, תוכן המשמש לבניית מאגר מידע ואתר אינטרנט. אתר הויקי המפורסם ביותר הוא ויקיפדיה שהיא אנציקלופדיה עם מיליוני ערכים בשפות שונות.

אתרי חדשות (News Websites)

אתרי חדשות הם אתרים המשמש בכדי להציג חדשות בתחומים שונים או בנישות ספציפיות.

אתרי מותג או ביוגרפיה (Branding Or Biography Website)

אתרי מותג או ביוגרפיה הם אתרים שמטרתם להגדיל את הנוכחות הדיגיטלית המקצועית של אנשים שעיקר שהם המותג. אתרים כאלה יוקמו בדרך כלל בשמות מתחם שהם שם האדם, הם יכילו כמות קטנה של דפי תוכן הכוללים מידע מקצועי על האדם, סרטונים ותמונות. דוגמאות לאתרים כאלה הם אתרים של זמרים, מרצים, שחקנים, דוגמניות ועוד.

אתרי מסחר מקוון (E-commerce Websites)

אתרי מסחר מקוון המכונים גם אתרי איקורמס הם אתרים המשמשים למכירת מוצרים באינטרנט. כל חנות אינטרנטית עם קטלוג מוצרים ועגלת קניות המאפשרת רכישה וסליקת תשלום זה אתר איקומרס.

אתרי פרוטופוליו (Portfolio Website)

אתרי פרוטופוליו הם אתרים שמטרתם לרכז ולהציג את עבודות בעל המקצוע. אתרים לדוגמה: קבלנים, יזמים, מעצבים ועוד.

אתרי קורות חיים (Resume website)

אתרי קורות חיים הם אתרים המשמשים בדרך כלל שכירים ומיועדים למשוך את תשומת ליבם ולהרשים מעסיקים. והם כוללים מידע נרחב על ניסיונו התעסוקתי של בעל האתר. אתרים כאלה ישמשו בדרך כלל שכירים במקצועות טכנולוגים.

אתרי קטלוג (Catalog Websites)

אתר קטלוג הוא אתר עסקי המשמש בכדי להציג מספר קטן של מוצרים עם מידע בסיסי ללקוחות פוטנציאלים. אתר קטלוג הוא אתר שמאפשר לחברות, יבואנים ויצרנים נוכחות דיגיטלית מינימלית.

אתרי שותפים (Affiliate Website)

אתרי שותפים או אתרי אפילייאט הם אתרים שמטרתם להרוויח כסף באמצעות עמלות על מכירת מוצרים או שירותים של אתרים שמספקים תכניות שותפים. אתרי מסחר רבים וגדולים מספקים תכניות שותפים כמו: אמאזון, איביי, עליאקספרס, אייהרב ועוד.

אתרי שיתוף תמונות (Photo Sharing Website)

אתרי שיתוף תמונות הם אתרים המאפשרים למשתמשים לשתף תמונות שצילמו. האתרים מאפשרים חיפוש על פי ביטויים שונים שמאחזר תמנות רלווטיות. חלק מהאתרים מאפשרים למשתמשים אחרים לעשות שימוש פרטי ומסחרי בתמונות בהתאם לתנאי הרישיון. האתר pixabay.com הוא דוגמה טובה לאתרים מסוג זה.


ב

בוט (Bot)

בוט הוא שם קיצור עבור רובוט והוא מתאר תוכנה שמטרתה לבצע משימות ספציפיות. פעמים רבות משתמשים במונח בוט בכדי לתאר תוכנות שמטרתן לבצע אוטומציה ולחקות פעילות אנושית באינטרנט באמצעות תגובות אוטומטיות, רישום פרופילים מזויפים, ביצוע חיפושים במנועי חיפוש, העתקת תכנים באתרים אחרים ועוד.

בולטות מילת מפתח (Keyword Prominence)

בולטות מילת מפתח הוא ביטוי המתאר מצב שבו מילת המפתח מצויה במיקום גבוה בדף האתר ובכך משפיע על דירוג הדף במילת מפתח זו. אנשי SEO נוהגים לשלב את מילת המפתח החשובה במיקום גבוה כמו לדוגמה בפסקה הראשונה ובכך שולחים סימן לגוגל על החשיבות של הדף לאותה מילת מפתח. מדובר בסיגנל קידום חשוב אך רק במידה ומדובר בדף שאכן מספק תוכן משמעותי הקשור לאותה מילת מפתח.

ביטוי זנב ארוך (Long-Tail Keyword)

ביטויי זנב אורך הם ביטויי חיפוש שמכילים בדרך כלל 3 עד 5 מילים. מאחר והביטויים האלה הם יותר ספציפיים מאשר ביטויי זנב קצר, הם מאפשרים לפנות לקהל יעד יותר ספציפי. ביטויי זנב ארוך יהיו פחות תחרותיים וקשים לדירוג מאשר ביטויי זנב קצר.

ביטוי זנב קצר (Short-Tail Keyword, Head Keyword)

ביטוי זנב קצר הוא ביטוי חיפוש כללי שיכול להכיל 1 עד 3 מילים ומכסה תחום רחב. ביטויי זנב קצר הם בדרך כלל בעלי נפח חיפוש גדול יותר מביטויי זנב ארוך ומושכים יותר גולשים.

ביידו (Baidu)

ביידו הוא שמו של תאגיד אינטרנט סיני שבבעלותו מוצרי אינטרנט כגון: מנוע חיפוש, אפליקציית מפות, אנציקלופדיה מקוונת, דפדפן,] אתר משחקים ועוד. מנוע החיפוש הסיני ביידו חולש על 0.49% משוק מנועי החיפוש העולמי (גוגל על 93.12%). (Baidu)

בינג (Bing)

בינג הוא מנוע חיפוש אינטרנטי של חברת מיקרוסופט שהוקם בשנת 2009 ובעבר כונה בשמות אחרים כגון: , Windows Live Search, ו-MSN Search. בינג הוא מנוע החיפוש השני בגודלו אחרי גוגל אך, הוא מפגר אחרי גוגל בפער אדיר. מנוע החיפוש בינג חולש רק על 2.77% משוק מנועי החיפוש העולמי (גוגל על 93.12%). (Bing)

בינה מלאכותית (Artificial Intelligence – AI)

בינה מלאכותית היא תחום במדעי המחשב המאפשר למחשבים לבצע משימות שבהן יש צורך באינטליגנציה אנושית. מחשב בינה מלאכותית יכול להשתפר בביצועי המשימות והוא לא רק פועל על פי סדרה של כללי תכנות כפי שמתרחש באלוגריתם.

בלוג (Blog)

בלוג או באנגלית Blog הוא קיצור של המילה Weblog המתארת דף אינטרנט שמתעדכן באופן תדיר המשמש לצרכים אישיים או מסחריים. בלוגים מכילים פוסטים בהם כותב הבלוג כותב את התוכן ובדרך כלל בתחתית הפוסט ישנה אפשרות לאינטראקציה עם הקוראים באמצעות מנגנון תגובות.

בניית קישורים (Link Building)

בניית קישורים הוא תהליך ב-SEO שמטרתו להשיג לאתר קישורים רלוונטים ואמינים מאתרים אחרים בכדי לשפר את הדירוג של דפי האתר בגוגל. בניית קישורים נעשית באמצעות פניה לבלוגרים, משפיענים, עיתונים מקוונים ועוד. בניית קישורים נעשית גם באמצעות קניית קישורים, פוסט אורח באתרים אחרים, שיתופי פעולה, הוספת האתר באינדקסים ועוד.


ג

ג'אווה סקריפט (JavaScript)

ג'אווה סקריפט היא שפת תכנות המאפשרת להוסיף באופן דינמי לאתר האינטרנט אלמנטים כמו תוכן, קישורים, מטא דאטה ואלמנטים נוספים. מבחינת SEO שימוש בג'אווה סקריפט באתר עשוי להקשות על מנועי החיפוש לזחול ולאנדקס דפי אינטרנט ואף להגדיל את זמן הטעינה של הדף.

גוגל (Google)

גוגל היא חברה המתמחה במוצרי ושירותי אינטרנט כדוגמת מנוע חיפוש, שירות מייל, מחשוב ענן, שירות סרטונים ומוזיקה יוטיוב, מפתחת דפדפן כרום ועוד. גוגל הוקמה בשנת 1998 ובשנת 2015 הוקמה חברת אלפאבית וכיום גוגל היא חברת בת שלה. מנוע החיפוש של גוגל חולש על 93.12% מנתח השוק העולמי של מנועי החיפוש. (Google)

גוגל אדווארדס (Google Adwords)

גוגל אדוורדס הוא שם היסטורי של מערכת פרסום שפותחה על ידי גוגל ומשמשת עסקים בכדי לטרגט ולפרסם לקהל יעד מתאים באמצעות פלטפורמת החיפוש של גוגל ובאמצעות שותפי התוכן של גוגל. מודעות הפרסום נקראות תוצאות ממומנות. שם המערכת כיום הוא גוגל אדס (Google Ads). (Google Adwords)

גוגל אדסנס (Google AdSense)

גוגל אדסנס היא מערכת פרסום המאפשרת לבעלי אתרים להרוויח כסף באמצעות שתילת קוד באתר שמאפשר הצגת פרסומות לגולשים. על פי הצהרת גוגל בעל האתרים מקבלים 68% מרווחי הפרסומות בדפי התוכן ו-51% מהרווחים מהפרסום בדפי החיפוש הפנימיים. (Google AdSense)

גוגל אנליטיקס (Google Analytics)

גוגל אנליטקס הוא שירות חינמי של גוגל המסייע לבעלי אתרים לאיסוף נתונים סטטיסטים על תנועות הגולשים באתר. המעקב אחרי תנועת הגולשים נעשה באמצעות שתילת קוד מעקב באתר. (Google Analytics)

גוגל טרנדס (Google Trends)

גוגל טרנדס הוא שירות חינמי של גוגל המציג את מגמות החיפוש של ביטויים שונים על פי תקופות זמן ואזורים גאוגרפים שונים. הציון המקסימלי בגרף של גוגל טרנדס הוא 100 והוא מציין את הנקודה שבה פופולריות החיפוש של ביטוי מסוים היא בשיאה. (Google Trends)

גוגל סרץ' קונסול (Google Search Console)

גוגל סרץ' קונסול הוא שירות חינמי של גוגל ובעזרתו ניתן לעקוב, לאתר ולתקן בעיות של תצוגת דפי האתר במנוע החיפוש גוגל. השירות מספק גם מידע על ביצועי האתר בתוצאות החיפוש, בעיות אבטחה, ידידותיות למובייל ועוד. (קישורי מידע: גוגל סרץ' קונסול, Google Search Console)

גוגלבוט (Googlebot)

גוגלבוט הוא כינוי לזחלן הרשת של גוגל שתפקידו לאתר דפי אינטרנט חדשים ולהוסיף אותם לאינדקס.

גיליונות סגנון מדורגים (CSS)

גיליונות סגנון מדורגים היא שפה המשמשת לעיצוב דפי אינטרנט ובכדי לתאר כיצד אלמנטים של HTML יוצגו בדף.

גרף הידע (Knowledge Graph)

גרף הידע הוא בסיס נתונים של גוגל המבוסס על ישויות ולא על ביטויים. גרף הידע משמש בכדי להציג מידע ועובדות על אנשים, מקומות ודברים (ישויות) ועל הקשרים בינהם. מידע זה מוצג בראש תוצאות החיפוש במילות מפתח רלוונטיות.


ד

דה אינדוקס (De-index)

דה אינדוקס הוא מצב בו גוגל מסיר אתר אינטרנט או דף אינטרנט באופן זמני או קבוע מאינדקס החיפוש. מצב זה יכול לקרות כתוצאה מעונש על חריגה מכללי הקידום אך, גוגל גם מספקים שירות להסרת דפים מהאינדקס בשירות הגוגל סרץ' קונסול בכדי לאפשר לבעלי אתרים להסיר דפים באתר שלהם מהאינדקס של גוגל.

דומיינים פגי תוקף (Expired Domains)

דומיינים פגי תוקף (באנגלית: Expired Domains) הם דומיינים שתאריך התפוגה שלהם פג ולאחר תקופה מסוימת, על פי כללי הרישום של הגוף שמנהל את הרישום שלהם, הם משוחררים למסחר בשוק החופשי. דומיינים פגי תוקף משמשים להקמת רשתות PBN המיועדות למכירת קישורים, קידום אתרים או החלפת קישורים. הסיבה לכך שדומיינים פגי תוקף הם כלי SEO היא משום שלחלק מהדומיינים הללו יש קישורים נכנסים סמכותיים שמעניקים לאתרים שנבנים על גביי הדומיינים האלו סמכות ורלוונטיות מתאימה. (דומיינים פגי תוקף)

דחיית קישורים (Disavow)

גוגל מספקים לבעלי אתרים שירות בגוגל סרץ' קונסול שמאפשר להם לדחות קישורים שקיימים לאתר שלהם באתרים אחרים שאין להם שליטה עליהם. שירות זה מאפשר לומר לגוגל להתעלם מאותם הקישורים.

דחיסת מילות מפתח (Keyword Stuffing)

דחיסת מילות מפתח היא טקטיקה שלילית של קידום אתרים ובה מוסיפים לדף אינטרנט מילות מפתח לא רלוונטיות או מציינים מילות מפתח באופן לא טבעי על מנת להשיג דירוג גבוה בגוגל באותן מילות המפתח. טקטיקת ספאם זו מנוגדת להנחיות גוגל למנהלי אתרים ושימוש בה עלול לגרום לענישה ידנית על ידי גוגל.

דירוג (Rank)

מיקום דף אינטרנט בתוצאות החיפוש האורגני עבור מילת מפתח מסוימת.

דף הבית (Homepage)

דף הבית הוא הפתיח של אתר האינטרנט, הדף הראשי, דף ברירת המחדל.

דף יתום (Orphan Page)

דף יתום הוא כינוי לדפים באתר שאף דף אחר באתר לא מקשר אליהם.

דף מטמון (Cached Page)

דף מטמון הוא עותק של דף אינטרנט הנשמר בבסיס הנתונים של מנוע החיפוש בעת הסריקה האחרונה שלו.

דף מפנה (Referrer)

כתובת ה-URL של דף האינטרנט שממנו הגיע הגולש אל הדף הנוכחי.

דף נחיתה (Landing Page)

למונח דף נחיתה יכולה להיות משמעות של כל דף אינטרנט שהגולשים יכולים לבקר בו או דף שעומד בפני עצמו ללא קישורים מדפים אחרים והוא מיועד בכדי לאסוף לידים או ליצור המרות.

דף רכז (Hub Page)

דף רכז הוא דף מרכזי המוקדש לנושא מסוים (או ביטוי חיפוש מסוים) והוא מכיל קישורים יוצאים למגוון של דפי אינטרנט רלוונטים לאותו התחום. דפי האב מתעדכנים באופן רציף.

דפדפן (Browser)

דפדפן הוא תוכנה המיועדת בכדי להציג דפי אינטרנט והיא מאפשרת לגולש לדפדף בין הדפים. הדפדפן הוא תוכנת לקוח המתקשר עם השרתים שמאחסנים את דפי האינטרנט. הדפדפנים הפופולרים ביותר נכון לשנת 2023הם: כרום (62.85%), ספארי (20.72%), אדג' (5.31%), אופרה (2.82%), פיירפוקס (2.77%) ו-Samsung Internet (2.5%).

דפי מובייל מואצים (AMP) (AMP (Accelerated Mobile Pages))

פרוייקט קוד פתוח של גוגל שמטרתו לסייע למפרסמים בעלי אתרי אינטרנט , ליצור דפים ומידע עשירים בתוכן ושנטענים מהר מאוד במנועי החיפוש של גוגל.

דפי סף (Doorway Page)

דפי סף הם דפי אינטרנט שמטרתם להיות מדורגים עבור ביטוי חיפוש מסוימים וכאשר הגולש לוחץ על הדף הוא מועבר לדף באתר אינטרנט אחר.

דקדקגו (DuckDuckGo)

דקדקגו הוא מנוע חיפוש הידוע גם בשם הקיצור DDG. ייחודו של מנוע חיפוש זה הוא בכך שהוא שומר על פרטיות המשתמש, לא מספק תוצאות אישיות, לא עוקב אחר חיפושי הגולשים ואת המידע הוא מאתר ממספר מאוד מצומצם של אתרים. דקדקגו תופס 0.51% מנתח שוק מנועי החיפוש. (דקדקגו, DuckDuckGo)


ה

הופעות (Pageview)

כאשר דף אינטרנט נטען בדפדפן זו הופעה.

החזר השקעה (Return on Investment – ROI)

החזר השקעה הוא מדד מהתחום העסקי אך, גם ב-SEO הוא משמש בכדי לבדוק את הביצועים של פעולות ה-SEO. המדד מחושב על ידי חלוקת ההכנסות מן האתר בסה"כ ההוצאות ששימשו ליצירת ההכנסות וכפול 100.

היסטוריה של דומיין (Domain History)

היסטוריה של דומיין היא כל פעולה, קישורים ותכנים שהיו על דומיין מסוים בעבר. אם אתה רוכש דומיין מסוים שבעבר נענש על ידי גוגל אתה עלול לגלות שהענישה הזו תמשך גם לאחר שהבעלים הקודם לא חידש את הדומיין ואדם אחר רכש אותו. רצוי לברר ככל שניתן על היסטוריית הדומיין לפני הרכישה.

היסטוריית החיפוש (Search History)

מנועי חיפוש כדוגמת גוגל עוקבים ושומרים מידע על כל החיפושים שהמשתמשים מבצעים, כל דף שהם מבקרים בו ועל כל מודעה שלחצו. מנועי החיפוש משתמשים במידע הזה בכדי להתאים תוצאות אישיות למשתמשים שמחוברים לחשבון שלהם.

הכללה מחדש (Reinclusion)

הכללה מחדש הוא תהליך שבו מבקשים ממנוע החיפוש להחזיר את דף האינטרנט הוא האתר לאינדקס לאחר שהוא עבר דה אינדוקס.

המרה (Conversion)

המרה הוא מונח המציין פעולת גולשים שאתר האינטרנט רוצה להשיג. כמו לדוגמה הוספת מוצר לסל הקניות, השלמת קנייה, מילוי פרטים בטופס ושליחתו, רישום לניוזלטר ועוד.

הנחיות גוגל למדרגי איכות תוצאות החיפוש (Google Search Quality Rater Guidelines)

הנחיות גוגל למדרגי איכות תוצאות החיפוש הוא מסמך שמפורסם על ידי גוגל ומטרתו לשמש דירוג אתרים המבוצע באופן ידני על ידי מדרגים אנושיים. המסמך היה בתחילה סודי ולאחר מכן הוא פורסם על ידי גוגל לציבור והוא מתעדכן מעת לעת. המידע במסמך בעיקר מדבר על תוכן איכותי ועל הרעיון של E-A-T (מומחיות, סמכותיות ואמינות). (Google Search Quality Rater Guidelines)

הנחיות גוגל למנהלי אתרים (Google Webmaster Guidelines)

הנחיות גוגל למנהלי אתרים הוא שם קודם למה שנקרא כיום יסודות חיוניים לחיפוש בגוגל (Google Search Essentials) הם מדריך המיועד להציג את הכללים לשיטות אופטימיזציה כובע לבן וכמו כן, להצביע על טקטיקות שליליות שעלולות לגרום לענישה ידנית של אתרים. בתמצית ההנחיות לבעלי אתרים מציעות לייצר תוכן איכותי ובעל ערך, תוכן שיוצר מעורבות גולשים ומספק חווית משתמש טובה. ההנחיות מציעות להימנע מטריקים ושיטות שעלולות להטעות את הגולש ומטרתן היחידה היא לזכות בדירוג גבוה בתוצאות החיפוש. (Google Webmaster Guidelines)

הנעה לפעולה (Call to Action)

הנעה לפעולה (באנגלית: Call to Action או CTA) היא קטע טקסט שמטרתו לעודד את הגולש לבצע פעולה מסוימת, כגון: לחיצה על קישור או כפתור, הוספת מוצר לסל הקניות, התקשרות לקבל שירות, שיתוף תוכן ברשת חברתית ועוד.
דוגמאות לביטויים שמניעים פעולה: "לחץ לקנייה", "מלא פרטים ליצירת קשר", "לחץ כאן!" ועוד (לפרטים נוספים ראה הנעה לפעולה).

הפניה 301 (301 Redirect)

תהליך שבו דף מאתר אינטרנט מופנה באופן קבוע מכתובת URL מסוימת לכתובת אחרת.

הפניה 302 (302 Redirect)

תהליך שבו דף מאתר אינטרנט מופנה באופן זמני מכתובת URL מסוימת לכתובת אחרת.

התאמה אישית (Personalization)

מנועי חיפוש עושים שימוש בהיסטוריית החיפושים של המשתמש, היסטורית הגלישה בדפדפן, נתוני מיקום וקשרים נוספים בכדי ליצור תוצאות חיפוש המותאמות באופן אישי למשתמש.


ו

וובמאסטר (Webmaster)

וובמאסטר הוא מנהל אתר אינטרנט שאחראי על תפעול ותחזוקת אתרי אינטרנט. וובמאסטר צריך מגוון של כישורים כמו: יכולת ניתוח נתונים סטטיסטים על תנועת הגולשים באתר, ידע בעיצוב גרפי, ידע במנועי חיפוש, יכולת כתיבה ועוד.

וורדפרס (WordPress)

וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן חינמית ומאוד פופולרית המשמשת לבניית אתרים. מעריכים כי נכון לשנת 2023 כ-43% מסה"כ האתרים בעולם בנויים על וורדפרס. למערכת קהילה ענפה של מפתחים המשפרים אותה כל הזמן ומפתחים רבים מפתחים עבורה תוספים ותבניות עיצוב בחינם או בתשלום. (WordPress)

וותק דומיין (Domain Age)

ותק דומיין הוא התאריך שבו נרשם הדומיין. אנשי SEO רבים סברו בעבר כי ככל שוותק הדומיין גדול יותר כך הוא בעל סמכות גבוה יותר אך, לסברה זו אין כל ביסוס.


ז

זחלן רשת (Web crawler)

זחלן רשת הוא בוט אינטרנט המשמש בדרך כלל מנועי חיפוש בכדי לסרוק אתרי אינטרנט בכדי לאתר דפים עם מידע חדש. סריקה זו גובה משאבים רבים מאתרי האינטרנט ולכן קיים מנגנון המאפשר לבעל אתר להורות לזחלנים מסוימים שלא לסרוק את האתר או חלקים מסוימים באתר. מנגנון זה נעשה באמצעות קובץ מיוחד הנקרא robots.txt. (לחץ על הקישור למידע נוסף על זחלן רשת – Web crawler)

זיכרון מטמון (Cache)

זיכרון מטמון באינטרנט מתייחס בדרך כלל לפיצ'ר של דפדפני אינטרנט לשמור במאגר שלו את דפי האינטרנט שאליהם הגיע הגולש. שמירה בזיכרון הדפדפן מסייעת לדפדפן להציג את הדף השמור אצלו בדפדפן במידה והוא לא השתנה בשרת ובכך לאפשר טעינה מהירה יותר של הדף.

זמן שהייה בדף (Time on Page)

הערכה לא מדויקת של משך הזמן שהמשתמש בוחן דף אינטרנט מסוים.

זמן שהייה בפועל (Dwell Time)

זמן שהייה בפועל הוא מונח ב-SEO המתאר את משך הזמן שעבר מהרגע שהגולש לחץ על תוצאת חיפוש ועד הזמן שהוא חזר לדף חיפוש מהאתר. זמן שהייה בפועל נמוך הוא סימון שהתוכן בתוצאות החיפוש היה בעל איכות נמוכה. בינג היה מנוע החיפוש הראשון שהזכיר את הפרמטר של Dwell Time בשנת 2011 כפקטור דירוג המשמש לקביעת איכות התוכן. לגבי גוגל, לא נראה כי זמן השהייה בפועל משמש כפקטור דירוג.


ח

חווית משתמש (User Experience – UX)

התחושה הכללית שמתקבלת אצל הגולשים באתר.

חוות קישורים (Link Farm)

שיטת ספאם ב-SEO המתארת מצב של מארג אתרי אינטרנט שמקשרים האחד לשני בדרך כלל באמצעות תוכנות אוטומטיות מתוך כוונה לשפר את הדירוג באופן מלאכותי.

חיפוש אנכי (Vertical Search)

חיפוש אנכי הוא שם המתאר סוג מסוים של חיפוש העוסק בתחום ספציפי של סוג תוכן או מדיה. כמו לדוגמה יוטיוב מאפשר חיפוש סרטונים, באמאזון מחפשים מוצרים, בבוקינג טיסות ונופשים ועוד.

חיפוש קולי (Voice Search)

סוג של חיפוש המאפשר למשתמש לחפש במנוע החיפוש באמצעות שאלות קוליות.


ט

טקסט אלטרנטיבי (ALT Tag)

טקסט אלטרנטיבי הוא שם של תג HTML שנועד לספק תיאור טקסטואלי עבור תמונה או סרטון. לתג ה-ALT חשיבות בהגברת נגישות האתר לאנשים מוגבלים שאינם יכולים לצפות בתמונות או סרטונים וגם לאופן שבו מנועי החיפוש מדרגים את התמונות (תג ה-ALT מסייע להם להבין במה התמונה עוסקת).

טקסט מוסתר (Hidden Text)

טקסט מוסתר הוא טקסט שהגדרות העיצוב שלו הן כאלה שהגולש לא רואה אותו הוא נועד בכדי לבצע מניפולציה על דירוג מנוע החיפוש שכן קורא את התוכן המוסתר. טקטיקה כזו היא בניגוד להנחיות גוגל למנהלי אתרים ועלולה לגרום לפעולת ענישה מצד גוגל. טקסט מוסתר יכול להיות טקסט כזה שהוא קטן מידי לקריאה, או צבע הטקסט זהה לצבע הרקע או שהגדרות ה-CSS דוחפות את מקטע הטקסט אל מחוץ למסך.

טקסט עוגן (Anchor Text)

טקסט עוגן הוא הטקסט בו מוטמע קישור לדף אינטרנט אחר. במרבית האתרים צבעו של טקסט העוגן יהיה בצבע כחול אם לא לחצת עליו בעבר ולאחר לחיצה ישנה צבעו לסגול. טקסט העוגן מסייע למנועי החיפוש להבין את תוכנו של הדף המקושר. (טקסט עוגן)


י

יאהו (Yahoo!)

יאהו הוא שמה של חברת אינטרנט המפעילה מנוע חיפוש, פורטל, שירות מיילים ועוד. האתר של יאהו נחשב לאתר השמיני בפופולריות שלו בעולם אך, מנוע החיפוש של החברה תופס רק 1.11% מנתח שוק מנועי החיפוש העולמי (מנוע החיפוש של גוגל חולש על 93.12% מהשוק). (Yahoo!)

יאנדקס (Yandex)

יאנדקס הוא שמו של מנוע חיפוש אינטרנטי רוסי פופולרי מאוד ברוסיה והוא חולש על 57.5% משוק האינטרנט ברוסיה ו-7% מהשוק הטורקי. מצד שני, בשוק העולמי נתח השוק שלו הוא רק 1.15% (לעומת גוגל עם 93.12%). (Yandex)

יוזר אייג'נט (User Agent)

User Agent זו אפליקציה בצד הלקוח שעושה שימוש בפרוטוקול רשת. בדרך כלל משתמשים במונח לגביי תוכנות גלישה באינטרנט כגון: דפדפני אינטרנט, רובוטי חיפוש וקוראי מסכים.

יונה עדכון גוגל (Google Pigeon Update)

עדכון היונה הוא שם לעדכון גוגל שניתן על ידי תעשיית ה-SEO ולא על ידי חברת גוגל. העדכון החל ביולי 2014 ומטרתו היתה להביא לשפר את הדיוק והרלוונטיות בחיפושים המקומיים באמצעות שימוש בסיגנלים לאיתור מרחק ומיקום.

יונק הדבש עדכון גוגל (Google Hummingbird)

עדכון אלגוריתם החיפוש של גוגל שהוכרז באופן רשמי בשנת 2013 ומטרתו היתה לשפר את ההבנה הסמנטית של מנוע החיפוש ואת יכולתו להבין לא רק מילים וביטויים אלא, גם משמעות.

יחס המרה (Conversion Rate)

יחס המרה הוא מדד המחושב באחוזים המציין את שיעור הגולשים שביצוע פעולה רצויה באתר. יחס ההמרה מחושב על ידי חלוקת מספר הגולשים שביצוע פעולת המרה רצויה בכמות הגולשים שהגיעו לאתר ולאחר מכן מחלקים את התוצאה ב-100.

יחס קוד לטקסט (Code To Text Ratio)

היחס בין הטקסט המוצג בדף בהשוואה לכמות הקוד ששימש ליצירת הדף נקרא יחס קוד לטקס וככל שהיחס הזה גבוה יותר, הדף נחשב כידידותי יותר למשתמש. יחס זה משמש כגורם דירוג לא ישיר.

יחס קישורים עמוקים (Deep Link Ratio)

כאשר קישור מסוים מקשר לדף פנימי באתר שהוא לא דף הבית, הקישור הזה נקרא קישור עמוק. יחס הקישורים העמוקים לקישורים שמפנים לדף הבית נקרא יחס קישורים עמוקים. יש אנשי SEO הסבורים כי ככל שהיחס גדול יותר וככל שיש יותר קישורים עמוקים, כך הדבר מצביע על תוכן איכותי באתר. אולם, לסברה זו אין ביסוס.

יסודות החיפוש בגוגל (Google Search Essentials)

יסודות החיפוש בגוגל הוא שמו של מסמך שהחליף מסמך קודם בשם Google Webmaster Guidelines. מסמך זה נועד להסביר לבעלי אתרים איזה תוכן יזכה לנראות טובה בתוצאות החיפוש של גוגל. המסמך מתאר דרישות טכניות מאתרים, מדיניות אנטי ספאם שמציגה את השיטות והטקטיקות שבהם אסור לנקוט אחרת האתר יוסר מתוצאות החיפוש ואת שיטות המפתח של קידום טוב בגוגל. (Google Search Essentials)

יציבות הקישור (Link Stability)

יציבות הקישור מתאר עד כמה קישור מסוים בדף נשאר ללא שינוי מבלי עדכון או הסרה. גוגל הגישו בעבר בקשה לפטנט הקשור למצב של נטישת קישורים ועד כמה קישורים בדף מסוים משתנים אך, אין כל עדות לכך שיציבות קישורים היא בעלת השפעה כלשהיא על הדירוג בתוצאות החיפוש.


כ

כובע לבן (White Hat)

קידום אתרים כובע לבן הוא סוג של קידום שתואם להנחיות גוגל למנהלי אתרים.

כובע שחור (Black Hat SEO)

קידום אתרים כובע שחור עם שיטות לקידום אתרים בתוצאות החיפוש באופן שמנוגד לקווים המנחים של גוגל. שיטות כגון: שימוש מוגזם במילות מפתח, קניית קישורים סמכותיים, שימוש ברשתות אתרים לקישורים, שימוש בהפניות במטרה להטעות את הגולש ולהפנות אותו לדף אחר מהדף המקורי שאליו רצה להגיע, שימוש בטקסט עוגן מוסתר בקישורים (היה נפוץ לפני 10 שנים).

כותרות (Heading)

כותרות ב-SEO הוא מונח המתייחס לתגי HTML שמייצגים כותרות החל מתג H1 עבור הכותרת הראשית של העמוד ועד H6 שהיא תג עבור כותרת משנה ברמה הנמוכה ביותר. כותרות משמשות בכדי לחלק את תוכן העמוד לפי נושאים ומבחינת SEO כדאי שהן יכילו את ביטויי החיפוש המתאימים אך לא במידה מוגזמת. שימוש בכותרות יכול לסייע לאתר להתברג טוב יותר אך מדובר בתרומה זניחה יחסית שבאה לידי ביטוי כאשר מדובר בביטויי חיפוש לא תחרותיים.

כתובת IP (IP Address)

כתובת IP היא כתובת פרוטוקול אינטרנט ובהקשר של SEO כתובת ה-IP יכולה להיות שיתופית (Share IP) או ייחודית (Dedicated) בעבר סברו אנשי SEO כי כתובת יחודית לאתר היא פקטור דירוג, היום כבר לא חושבים ככה אם כי כתובת IP יחודית יכולה לשפר את מהירות האתר ובכך לספק תועלת עקיפה לדירוג.

כתובת רשת (URL)

כתובת רשת היא השם העממי לשם בעברית מַעַן מַשְׁאַבִּים אָחִיד שהוא URL המייצג קיצור עבור Uniform Resource Locator. רצף תווים זה מייצג כתובת של דפי אינטרנט שונים (למידע נוסף לחצו מה זה URL?).


ל

ליד (Lead)

גולש המתעניין במוצר או שירות ומילא פרטים ליצירת קשר בטופס באתר כלשהוא.

למידת מכונה (Machine Learning)

תחום בבינה מלאכותית שעוסק ב אופן שבהן מערכות משתמשות במידע בכדי ללמוד ולהתאים תהליכים מורכבים ללא התערבות אנושית.


מ

מבחן A/B (Split Testing)

מבחן A/B הוא ניסוי מבוקר שמטרתו להשוות בין שני דפי אינטרנט ולמדוד את ההשפעה של משתנה מסוים על יכולת ההמרה של הדף.

מדד בסיסי של חוויית המשתמש (Core Web Vitals)

מדד בסיסי של חוויית המשתמש מורכב ממספר נתונים המודדים את ביצועי דף אינטרנט באמצעות חווית המשתמש. נתוני המדד הוצגו לראשונה לאחר עדכון גוגל של חווית המשתמש והם משמשים כסיגנלים הראשים המציינים את חווית המשתמש. מדדים אלו בודקים מצבים כמו: ביצועי טעינת הדף (LCP), כמה זמן עבר עד לאינטראקציה הראשית של המשתמש עם הדף (FID), תזזיתיות לא רצויה בנראות הדף (CLS).

מדדי ביצועים מרכזיים (key performance indicator – KPI)

מדדי ביצועים מרכזיים זו שיטה בעסקים בכדי לאמוד עד כמה העסק מצליח להשיג את מטרותיו. KPI ב-SEO מודדים את יעילות אסטרטגיית הקידום באמצעות מדדים כמו: תנועה אורגנית, חיזוק שם המותג (נפח חיפושים של שם המותג), שיעור ההמרה, דירוג במילות מפתח וכמות מילות המפתח ומדדים נוספים.

מדדי מעורבות (Engagement Metrics)

מדדי מעורבות הם שיטות למדידת האינטראקציה של הגולשים עם דפי האתר והתוכן. מדדי מעורבות לדוגמה הם: שיעור קליקים (CTR), יחס המרה (Conversion rate), זמן שהייה בדף ועוד.

מהירות בניית קישורים (Link Velocity)

מהירות בניית קישורים הוא מדד המתאר כמה קישורים נכנסים אתר מסוים צובר בפרק זמן נתון. עליה בכמות הקישורים לאתר בפרק זמן קצר יכולה להיות סימן לשימוש בטקטיקות ספאם, שיווק ויראלי או משהו בעל ערך שהופץ באופן מכוון או לא מכוון.

מהירות הדף (Page Speed)

מהירות הדף הוא מדד המציין את כמות הזמן שלוקח לדף אינטרנט להטען באופן מלא. למהירות הדפים יש חשיבות בדירוג הדפים בתוצאות החיפוש.

מומחיות-סמכותיות-אמינות (Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness – E-A-T)

רעיון שנלקח מדף ההנחיות של גוגל לבודקי איכות החיפוש. רעיון זה מייצג סימנים שגוגל משתמשים בהם בכדי להעריך את איכות התוכן אך, לא מדובר בפקטור דירוג ישיר. הקונספט של E-A-T נועד בכדי להפסיק את הדיסאינפורמציה באינטרנט ובעיקר באתרים שהם YMYL שזה קיצור עבור Your Money Your Life והכוונה לאתרים שעוסקים הרפואה או בפיננסים.

מחקר מילות מפתח (Keyword research)

מחקר מילות מפתח הוא תהלי המבוצע על ידי אנשי SEO במטרה לאתר ביטוי חיפוש מתאימים לאתר אותו הם מקדמים. המטרה של מחקר מילות מפתח היא לאתר ביטויים שיאפשרו לאתר קהל יעד שמתאים לתוכן האתר וביטויים רלוונטים בעלי תנועה רבה ותחרותיות נמוכה.

מילת מפתח (Keyword)

מילת מפתח מתייחסת לביטוי, מילה או מספר מילים שהגולשים מחפשים בגוגל ואנשי SEO מכוונים למילות המפתח שמייצגות התנועה הרבה ביותר של גולשים שהם קהל יעד רלוונטי לאתר שהם מקדמים. מנועי החיפוש מדרגים את הדפים על פי מילות המפתח שקימות בהן ומילות המפתח יכולות לציין נושא, רעיון או שאלה.

מיסוך (Cloaking )

מיסוך ב-SEO זו שיטת קידום אתרים כובע שחור המשמשת בכדי להציג למנועי החיפוש תוכן שונה מזה המוצג לגולש.

מיץ קישורים (Link Juice)

מיץ קישורים הוא כינוי שנעשה בו שימוש בכדי לתאר את ערך הקישור שעובר מדף אחד לדף באתר אחר.

מנוע חיפוש (Search Engine)

מנוע חיפוש הוא תוכנה המסייעת לאנשים לאתר מידע באינטרנט באמצעות שימוש במילות מפתח וביטויי חיפוש. מנועי החיפוש מסוגלים לאחזר תוצאות באופן מאוד מהיר מכמות אדירה של דפי אינטרנט והם עושים זאת באמצעות שימוש בזחלן רשת בכדי לאתר דפי אינטרנט ואינדוקס הדפים בבסיסי נתונים. מנועי החיפוש העיקריים בעולם הם: גוגל, בינג, יאנדקס, ביידו, יאהו ודקדקגו.

מסע לקוח (Customer Journey)

מסע לקוח הוא שם לתהליך המתאר את הנקודות שבהן הלקוח חשוף או מעורב עם המותג. כל הנקודות שתכליתן לשכנע, להשפיע ולהמיר את הגולש ללקוח, צרכן או מנוי. מסעות הלקוח שונים בהתאם לסוגי העסקים השונים אך את כולם מאפיינים 4 שלבים: מודעות > שיקול דעת > החלטה > שימור.

מעל הקפל (Above the Fold)

מעל הקפל הוא תרגום בעברית של המונח Above the Fold המציין בקידום אתרים את החלק באתר האינטרנט שהגולש רואה לפני שהוא גולל לתוכן התחתון יותר. בשנת 2012 גוגל ביצעו עדכון שהפחית בדירוג של אתרים שהציגו הודעות פרסומיות בשטח הזה.

מערכת ניהול תוכן (Content management system – CMS)

מערכת ניהול תוכן הוא בקיצור CMS היא תוכנה מבוססת אינטרנט המאפשרת לאנשים ליצור, לעלות ולנהל נכסים דיגיטלים. אחת ממערכות ניהול התוכן הפופולריות ביותר היא וורדפרס המשמשת לבניית אתרי אינטרנט.

מפת אתר (XML Sitemap )

מפת אתר מסוג XML היא למעשה קובץ של קוד הכולל את רשימת כל דפי האתר שבעל האתר מעוניין שיאונדקסו על ידי מנועי החיפוש. מנועי חיפוש כדוגמת גוגל משתמשים במפת האתר בכדי לאתר תוכן באתרים שונים (למידע נוסף לחצו מפת אתר XML.

מקל פוגו (Pogo-sticking)

מקל פוגו הוא צעצוע עם ידיות שניתן לקפוץ עליו בעזרת קפיץ ובהקשר של SEO הוא כינוי נוסף שניתן לשם זמן השהייה בפועל (Dwell time) המתאר את פרק הזמן שעובר בין לחיצה של הגולש על תוצאת חיפוש ועד שהוא חוזר חזרה לדף תוצאות החיפוש.

מרחק לחיצה (Click Depth)

מרחק לחיצה מייצג את מספר הלחיצות הנדרשות בכדי להגיע מדף הבית או דף אחר אל דף יעד באתר. ככל שהמרחק גדול יותר, נדרשות יותר לחיצות והסבירות שגוגל יסרוק את הדף, יאנדקס אותו וידרג אותו, תהיה קטנה יותר.


נ

ניהול מוניטין (Reputation Management)

ניהול מוניטין הוא שירות שמטרתו לייצר נוכחות מקוונת חיובית עבור עסק, מותג, ארגון או אדם. השירות מבוצע באמצעות יצירת נוכחות חיובית בתוצאות החיפוש, ברשתות החברתיות ובאינדקסים של ביקורות גולשים ובאמצעות הקטנת הנראות של תוצאות שליליות.|

נתח הקול (Share of Voice)

נתח הקול ב-SEO הוא חישוב שמראה את האתרים השכיחים ביותר עבור סט מסוים של מילות מפתח או נושאים בתוצאות האורגניות. נתח הקול מציג באחוזים את החלק היחסי בהופעות של כל אחד מהאתרים.


ס

סאבדומיין (Subdomain)

סאבדומיין הוא חלק נפרד בדומיין הראשי. כך למשל news.example.co.il הוא סאבדומיין של example.co.il.

סטארט פייג (Startpage)

סטארטפייג' הוא מנוע חיפוש הולנדי שהפיצ'ר העיקרי שלו הוא שמירה על פרטיות הגולש. המנוע מספק תוצאות חיפוש של גוגל תוך שמירה על פרטיות הגולש ומבלי לקבל תוצאות מותאמות אישית וללא כל קוד מעקב. מדובר במנוע פחות מוכר הזוכה לקצת מעל 60 מיליון ביקורי גולשים בחודש. (קישורי מידע: סטארט פייג, Startpage)

סיגנליים חברתיים (Social Signal)

סיגנלים חברתיים הם גורמים שמצביעים על סמכות והשפעה ברשתות חברתיות פופולריות, סיגנלים כאלה יכולים להיות סיגנלים כמו: לייקים, שיתופים, משפיענים בעלי כמות רבה של עוקבים ועוד. גוגל טענו בפומבי כי לסיגנלים החברתיים הללו אין השפעה ישירה על הדירוג.

סייטלינקס (Sitelinks)

סייטלינקס הם קישורים נבחרים שמופיעים לפעמים בתחתית תוצאת חיפוש עליונה. המקסימום האפשרי של סייטלינקים הוא 6 וניתן לחסום דפים בסרץ' קונסול דפים שלא מעוניינים שיופיעו בסייטלינקס.

סימניה (Bookmark)

סימניה הוא קישור מאתר אינטרנט או מהדפדפן המשמש בכדי לשמור כתובות של דפים או אתרים חשובים. השם מגיע מאביזר של רצועה דקה אשר שימשה בכדי לסמן את המיקום שבו הפסיק הקורא לקרוא את הספר.

סכמה (Schema Markup)

סכמה הנקראת גם מבנה נתונים (Structured Data) היא שפה שבאמצעותה מנועי חיפוש קוראים ומבינים תוכן בדפי אינטרנט. הסכמה היא למעשה קוד שמאפשר למנוע החיפוש לאפיין ולקטלג דפי אינטרנט. הסכמה מאפשרת ליצור סטדנרטיזציה של מידע. גוגל מציגים בדף תוצאות החיפוש שלהם נתונים מובנים כמו שאלות נפוצות, נתיבי ניווט או סייטלינקס במידה והאתר משתמש בסכמה מתאימה.

ספאם (Spam)

ספאם בקידום אתרים מתייחס לכל שיטה שמטרתה לבצע מניפולציה או לרמות את האלגוריתמים של מנועי החיפוש או את המשתמשים.

ספירת מילים (Word Count)

כמות המילים שמופיע בדף תוכן באתר. בדרך כלל, כמות מילים נמוכה מידי עשויה להצביע על דף עם תוכן דל.

סקרפינג (Web scraping)

סקרפינג הוא תהליך של העתקת תוכן ומידע מאתרים באמצעות בוט שמבצע את התהליך באופן אוטומטי.


ע

עדיפות קישור ראשון (First Link Priority)

זהו קונספט של מקדמי אתרים שסבורים כי במצב בו יש 2 קישורים או יותר שמצביעים לדף זהה ויוצאים מאותו הדף אז גוגל יתן משקל גדול יותר לקישור הראשון. לסברה זו אין ביסוס וההמלצה היא לקשר מתוך חשיבה על חווית המשתמש עם טקסט עוגן מתאים.

עדכון ליבה (Core Update)

עדכוני ליבה הם עדכונים רחבים שגוגל מבצעת לאלגוריתם הליבה של מנוע החיפוש. מדובר בעדכונים נרחבים השונים מעדכונים עם נושא ספציפי.

עדכניות (Freshness)

עדכניות ב-SEO מתייחס לתאריך הפרסום של התוכן. מקובל לחשוב כי גוגל נותנים עדיפות לתוכן עדכני בתחומים מסוימים עבור ביטוי חיפוש מסוימים בהתאם למספר גורמים כמו לדוגמה: ביטוי חיפוש שקשורים לקורונה או לתוצאות של אירועי ספורט. כך לדוגמה QDF שזה קיצור עבור Query Deserves Freshness היא פונקציה באליגורתם החיפוש של גוגל שקובעת איזו שאילתה או ביטוי חיפוש זכאי להציג תוצאות בצורה של תוצאות עדכניות בגוגל.

עוזר וירטואלי (Virtual Assistant)

בוט שמשתמש בעיבוד של שפה טבעית בכדי לבצע משימות כמו לדוגמה חיפושי אינטרנט.ץ סירי של אפל וקורטנה של מייקרוסופט הם דוגמאות לעוזרים וירטואלים.

ערך הקישורים (Link Equity)

ערכם הכולל של כל הקישורים הנכנסים לדף מסוים מבחינת רלוונטיות, סמכות ומהימנות.


פ

פאנל הידע (Knowledge Panel)

פאנל הידע הוא שמה של תיבת מידע המוצגת בראש דף תוצאות החיפוש (מובייל) או בחלק השמאלי שלה (בדסקטופ בעברית) או בחלק הימני (בדסקטופ באנגלית). פאנל הידע מציג מידע מגרף הידע הכולל עובדות ומידע על אנשים, מקומות ודברים הקשורים למילות מפתח מסוימות.

פוסט אורח (Crawl Budget)

טקטיקת קידום אתרים שמטרתה בניית קישורים באמצעות יצירת תוכן באתרים אחרים בתמורה לקישור שמפנה לאתר הכותב.

פורומים (Forums)

פורום הוא סוג של אתר עם תוכן גולשים המתקשרים אחד עם השני ומחליפים דעות, ביקורות, חוות דעת, שאלות ותשובות עוד. פורומים עוסקים בדרך כלל בתחומים נישתיים שהם מחולקים לתחומים נישתיים. הפופולריות של פורומים ירדה עם העליה בפופולריות של קבוצות פייסבוק. בתחום ה-SEO נעשה שימוש רב בבניית קישורים מפורומים, פעמים רבות באמצעות בוטים יעודיים.

פורטל (Web Portal)

פורטל אינטרנט הוא אתר המכיל מגוון מאוד גדול של תכנים או אתר אינטרנט המקשר למספר גדול של מקורות אחרים באינטרנט. דוגמאות לפורטלים ישראלים: וואלה, תפוז, מאקו וקפה הוא דוגמה לפורטל המשמש כאינדקס קישורים לאתרי אינטרנט אחרים.

פייג'ראנק (PageRank)

פייג'ראנק הוא אחד מהאלגוריתמים הראשונים שגוגל עשו בו שימוש בכדי לדרג דפי אינטרנט בתוצאות החיפוש. על פי גוגל פייג'ראנק הוא אמצעי למדוד את חשיבות דף אינטרנט על פי הקישורים היוצאים אליו. כל קישור לדף באתר מאתר אחר, מוסיף לפייגראנק של האת אך, לא כל הקישורים שווים בערכם. כיום לא נראה כי לפייג'ראנק יש כל משמעות בדירוג של גוגל.

פינגווין עדכון גוגל (Google Penguin Algorithm)

פינגווין הוא שמו של עדכון משמעותי לאלגורתם החיפוש של גוגל שיצא באפריל 2012 עם סדרה של עדכונים נוספים ומטרת העדכון היתה להפחית את הנוכחות של אתרים שעברו אופטימיזצית יתר או שנקטו בשיטות ספאם לקידום אתרים כמו: בניית קישורים בעלי איכות נמוכה, דחיסת מילות מפתח ועוד. בשנת 2016 פינגווין הפך לחלק מאלגוריתם הליבה של חיפוש גוגל.

פיראטיות (Piracy )

מנועי חיפוש מחויבים להקטין את נוכחותם של תכנים המפרים זכויות יוצרים. בשנת 2012 גוגל הציגה מסנן שמטרתו להפחית את הנראות של אתרים שדווחו כמפרי זוכויות יוצרים.

פירורי לחם (Breadcrumb)

פירורי לחם בתחום ה-SEO הם סדרת קישורים פנימיים באתר אשר מסייעים לגולש להבין את מיקומו באתר ואת המרחק שלהם מדף הבית. הם בדרך כלל מופיעים בחלק העליון של דף הבית מתחת לתפריט הראשי.

פנדה עדכון גוגל (Google Panda Algorithm)

פנדה הוא עדכון משמעותי לאלגוריתם החיפוש של גוגל שיצא בפברואר 2011 ואליו התלוו מספר נוסף של תתי עדכונים. מטרת עדכון פנדה היתה להפחית את כמות התכנים באיכות נמוכה באינטרנט שפורסמו בעיקר "בחוות תוכן". בשנת 2016 פנדה הפך לחלק מאלגוריתם הליבה של החיפוש.

פעולה ידנית (Manual Action)

פעולה ידנית ב-SEO הוא מונח של גוגל עבור ענישה בשל חריגה מהנחיות גוגל למנהלי אתרים. ניתן לראות בשירות של גוגל סרץ' קונסול אם האתר תחת פעולה ידנית בתפריט של פעולות ידניות. ענישה כזו של אתר תתרחש לאחר שמעריך של גוגל עבר על האתר ואישר שהאתר אכן חורג מההנחיות של גוגל לקידום תקין. אתרים בענישה יכולים לעבור הסרה מלאה או חלקית מהאינדקס של גוגל והענישה יכולה להיות עבור אתר שלם או רק עבור חלק מדפי האתר.

פצצת גוגל (Google Bomb)

פצצת גוגל הוא מונח ב-SEO ובו מבצעים מניפולציה על גוגל בכדי לגרום למנוע החיפוש לדרג דף אינטרנט מסוים במקום גבוה עבור ביטוי חיפוש מסויים. בין פצצות גוגל הידועות ביותר היא זו שבוצעה על הביטוי “Miserable Failure” שחיפוש הביטוי נתן כתוצאה ראשונה את נשיא ארה"ב לשעבר ג'ורג בוש. דוגמה נוספת לפצצת גוגל, ביולי 2018 חיפוש אחר הביטוי "idiot" החזיר תמונות של דונלד טראמפ. פצצת גוגל מתרחשת כאשר אתרים רבים וסמכותיים משתמשים בטקסט עוגן שזהה לביטוי שקשור לפצצת גוגל.

פקטור דירוג (Ranking Factor)

פקטור דרוג הוא מרכיב אשר תורם לסדרה של אלגוריתמים שתפקיד לקבוע את הדירוג של דף אינטרנט מסויים בתוצאות החיפוש עבור ביטוי חיפוש מסוים. במשך שנים בגוגל אמרו כי האלגוריתמי החיפוש שלהם מסתמכים על יותר מ-200 סיגנלים שונים בכדי לאתר את תוצאות החיפוש המתאימות ביותר.

פרוטוקול HTTP (HTTP)

HTTP הוא שם קיצור עבור Hypertext Transfer Protocol והוא פרוטוקול תקשורת המגדיר כיצד המידע עובר בין השרת ללקוח, בין דפדפן האינטרנט של גולש לבין מחשב השרת.

פרוטוקול HTTPS (HTTPS)

HTTPS הוא שם קיצור עבור Hypertext Transfer Protocol Secure שהוא פרוטוקול תקשורת מאובטח בין צד השרת והלקוח או בין דפדפן הגולש לבין אתר האינטרנט. בפרוטוקול זה נעשה שימוש ב-SSL בכדי להצפין את הנתונים שמועברים בין צד השרת ללקוח. שימוש ב-HTTPS הוא פקטור דירוג מינורי בגוגל.

פרוטוקול SSL (Secure Sockets Layer)

פרוטוקול SSL הוא פרוטוקול המאפשר תקשורת מוצפנת בין השרת ללקוח שבדרך כלל זה אומר בין אתר האינטרנט לבין הדפדפן שעל מחשב הגולש. אתרים עם פרוטקול זה מאופיינים בקדומת https ולא http. פרוטוקול זה חשוב, משום שהוא לא מאפשר להאקרים לעלות על פרטים אישיים שהגולש מכניס באתר כמו פרטי כרטיס אשראי או פרטים אישיים בטפסי הרשמה.

פרופיל קישורים (Link Profile)

פרופיל קישורים הוא מונח המתאר את סוגי הקישורים לאתר מסוים. סוגי קישורים שונים מעידים על האופן שבו הקישורים הושגו לאתר ועל הגיוון בטקסט העוגן ששימש לבניית הקישורים.


צ

ציון סמכות (Authority Score)

ציון סמכות הוא מדד בכלי SEO של חברת Semrush המשמש בכדי לציין את מידת חשיבותו של דף אינטרנט והוא מושפע מאיכות וכמות הקישורים אל הדף, כמות התנועה האורגנית ומציון שלילי עבור קישורים לא טבעיים.

צפיפות מילות מפתח (Keyword Density)

צפיפות מילות מפתח הוא ביטוי המתאר את תדירות הופעת ביטוי או מילה בדף האינטרנט. בעבר אנשי SEO סברו כי על מנת שדף ידורג במיקום גבוה פר מילת מפתח מסוימת, מילת המפתח צריכה להופיע בשכיחות אופטימלית אולם, סברה זו כבר איננה רלוונטית אם בכלל היתה אי פעם כזו.


ק

קובץ .htaccess (.htaccess File)

קובץ .htaccess (הנקודה לפני השם) הוא קובץ הגדרות בצד השרת הנמצא בספריית השורש של אתר האינטרנט ובעזרתו ניתן לשכתב ולהפנות כתובות דפים וסיפריות באתר.

קובץ PDF (PDF File)

PDF הוא שם קיצור Portable Document Format או בעברית פורמט קובץ חופשי עבור סוג של קובץ שניתן להציג ולהעביר בקלות ללא כל תלות בתוכנות אחרות, פלטפורמה, חומרה ומערכת הפעלה שבשימוש המשתמשים. קבצי PDF יכולים להכיל טקסט, תמונות ווידאו. אחד היתרונות המשמעותיים של קבצי PDF הוא היכולת לנעול מסמכים כך שאי אפשר יהיה לשנותם או להדפיסם.

קובץ לוג (Log File)

קובץ לוג הוא קובץ בשרת ששומר מידע על גולשים כמו כתובת IP, סוג הדפדפן, ספק שירות האינטרנט, חותמת זמן, דפי נחיתה ויציאה ומספר קליקים.

קובץ רובוטס (robots.txt)

robots.txt הוא שמו של קובץ טקסט ובו ניתן לרשום הנחיות לזחלנים של מנועי החיפוש, אלו חלקים או דפים באתר לא מיועדים לסריקה. הקובץ צריך להיות בספריית השורש של האתר (למידע נוסף לחצו קובץ robots.txt).

קוד HTML (HTML)

HTML היא שפת תגיות לתצוגה ועיצוב דפי אינטרנט ותוכן לתצוגה בדפדפן. HTML הוא שם קיצור עבור Hyper Text Markup Language או בעברית ספת סימני עריכה לתמליל- על. שימוש מתאים בתגי HTML יכול לשפר את אופטימיזצית האתר ודפי אינטרנט.

קוד מצב 2XX (2xx status codes)

קוד הנשלח מהשרת וסימונו בספרה 2 ושתי ספרות נוספות לאחר מכן. קוד מצב זה מציין כי השרת עיבד את הבקשה בהצלחה.

קוד מצב 4XX (4xx status codes)

קוד הנשלח מהשרת וסימונו בספרה 4 ושתי ספרות נוספות לאחר מכן, קוד מצב זה מציין כי השרת לא הצליח לעבד את הבקשה והמידע לא נמצא.

קוד מצב 5XX (5xx status codes)

קוד הנשלח מהשרת וסימונו בספרה 5 ושתי ספרות נוספות לאחר מכן, קוד מצב זה מציין כי יש בעיה בשרת.

קטעי מידע מומלצים (Featured Snippet)

גוגל לעיתים מציגים בלוק מידע מיוחד עבור ביטוי חיפוש מסוימים, בדרך כלל ביטויי שאלה ( כמו: מי, מה, איפה, מתי ואיך). בלוק המידע יופיע מעל תוצאות החיפוש והוא יכיל תקציר בצורה של פסקה או רשימה, טבלה ואפילו סרטון וגם קישור לדף ששימש כמקור לבלוג המידע. בלוק זה נקרא גם מיקום אפס (Position Zero).

קידום ממומן (Paid Search)

קידום ממומן מציין שיטת פרסום המכונה גם בשם PPC שהוא קיצור עבור Pay-per-click. זהו פרסם המופיע מעל ומתחת לתוצאות האורגניות בדף תוצאות החיפוש של מנועי החיפוש.

קידום שלילי (Negative SEO)

קידום שלילי היא שיטה שמטרתה לגרום להפחתת הדירוג של דפי אינטרנט מסוימים (אתרי אינטרנט של מתחרים). קידום אתרים שלילי בדרך כלל מבוצע באמצעות קישורי ספאם לדף אותו רוצה להפחית בדירוג, פריצות לאתר ושתילת דפים, העתקת תכנים לאתרים אחרים ועוד.

קישור דופולו (Do-follow)

קישורי דופלו הם קישורים שלא מכילים את הפרמטר nofollow שמטרתו לסמן למנועי החיפוש שלא להתייחס לדף המקושר.

קישור טבעי (Natural Link)

קישור טבעי הוא קישור שניתן מאתר אינטרנט אחד לאתר אינטרנט אחר מבלי לבקש או לשלם עבור הקישור. קישורים טבעיים נקראים גם Editorial Links.

קישור יוצא (Outbound Link)

קישור יוצא הוא קישור היוצא מדף באתר האינטרנט שלכם לאתר אחר. אנשי SEO מייחסים גם לקישורים יוצאים חשיבות וזאת משום שלטענתם קישור יוצא למקור מידע סמכותי מעיד על מידת המומחיות של הדף המקשר.

קישור לא טבעי (Unnatural Link)

קישור לא טבעי הוא כל קישור שגוגל מזהים כקישור חשוד, מטעה או כמניפולציה. קישור לא טבעי עלול לגרום לפעולה ידנית וענישה כלפי האתר או דף אינטרנט מסוים.

קישור נופולו (Nofollow Link)

קישור נופולו הוא קישור שמכיל את המאפיין rel=”nofollow” שמטרתו לסמן למנוע החיפוש שהדף המקשר לא מעביר כל קרדיט או משקל לדף המקושר. נופולו קודם על ידי גוגל בכדי לצמצם את כמות הספאם בתגובות של אתרים שונים. בשנת 2020 גוגל יצאו בהודעה רישמית כי גוגל ישתמשו בקישורי נופולו כרמזים, הם יעקבו אחר קישורים אלו בכדי לאתר תוכן מועיל אך לא ייחסו לקישורים כל משקל.

קישור נכנס (Inbound Link, Backlink)

קישור נכנס הוא קישור מדף אינטרנט באתר מסוים לדף אינטרנט באתר אחר. גוגל מתייחסים לקישורים נכנסים כאל אינדיקטור חשוב בדירוג הדף אולם, במקרים מסוימים קישורים נכנסים יכולים להיות בעלי השפעה שלילית, כאשר גוגל מזהה קישורים נכנסים לא טבעיים הנעשים כמניפולציה בכדי להשפיע על הדירוג.

קישור עמוק (Deep Link)

קישור עמוק בהקשר של האינטרנט, הוא שונה מקישור פנימי והוא נועד בכדי לתאר קישורים לתוכן באתר שהוא לא דף הבית של האתר. קישור עמוק בהקשר של טלפונים ניידיםהוא קישור לאזור ספציפי באפליקציה לנייד.

קישור פוטר (Footer Link)

קישור שמופיע בחלק התחתון של האתר (הפוטר).

קישור פתיון (Link Bait)

קישור פתיון הוא כינוי לתוכן פרובוקטיבי שמטרתו למשוך את תשומת לב הגולש ולגרום לאתרים אחרים לקשר אליו.

קישורים הדדיים (Reciprocal Links)

קישורים הדדיים הם קישורים היוצאים משני אתרים שונים והם מקשרים האחד אל השני.

קישורים פנימיים (Internal Links)

קישור פנימי הוא כל קישור שיוצא מדף אחד באתר אל דף אחר באותו האתר. הגולשים משתמשים בקישורים אלו בכדי לנווט באתר ומנועי החיפוש משתמשים בקישורים בכדי לגלות את התוכן הקיים באתרים השונים.

קישורים שבורים (Broken Links)

קישורים שבורים הם קישורים שמובילים לדף או אתר אינטרנט שכבר לא קיימים. בדרך כלל, משום שהדפים נמחקו ולא בוצעה להם הפניה מתאימה. לכמות רבה של קישורים שבורים יכולה להיות השפעה שלילית על SEO האתר ולפגום בחווית הגולש באתר.

קליקבייט (Click Bait)

קליקבייט בתרגום ישיר הוא פתיון לחיצות אך אף אחד לא משתמש במונח המתורגם. מדובר בתוכן שנועד לגרום לאנשים ללחוץ עליו בדרך כלל באמצעות הבטחות שווא וכותרות מוגזמות שמבטיחות יותר ממה שהם מקיימות בתוכן. הקליקבייט נועד למשוך את הגולש לדף ולגזור רווחים מפרסומות.

קניבליזציה של מילות מפתח (Keyword Cannibalization)

קניבליזציה של מילות מפתח הוא מצב ב-SEO ובו מספר דפים מאותו אתר מכוונים למילות מפתח זהות או דומות שמתחרים אחד בשני. מצב שכזה עלול לגרום לכך שדף לא רצוי ידורג לפני דף אחר שאתם רוצים יותר שידורג במילת המפתח המתאימה.


ר

ראנקבריין עדכון גוגל (Google RankBrain)

ראנקבריין הוא עדכון גוגל שיצא באוקטובר 2015 לאחר מספר חודשים של ניסויים ובעדכון זה הוסיפה גוגל את הפונקציונליות של למידת מכונה לאלגוריתם החיפוש. עדכון זה נחשב לאחד העדכונים החשובים ביותר של גוגל ויש לו השפעה על כמעט כל ביטוי חיפוש ודרוג האתרים.

ריקוד גוגל (Google Dance)

ריקוד גוגל הוא מונח המתאר שינויים קיצוניים בדירוג של דפים עבור ביטויי חיפוש בפרק זמן מאוד קצר (למשך מספר ימים). בעבר השתמשו במונח ריקוד גוגל בכדי לתאר את העידכון של מרכזי המידע של גוגל. כיום תופעה זו של עדכון מרכזי המידע איננה בולטת כמו בעבר וכיום המונח מתייחס בעיקר לאתרים חדשים שחווים תנועות קיצוניות בדירוג. אגב, ריקוד גוגל לאתר חדש הוא סימן חיובי שמראה כי האתר מעניין את גוגל.

רלוונטיות (Relevance)

רלוונטיות מתייחסת לאופן שבו מנוע החיפוש מחליט עד כמה תוכן דף אינטרנט מסוים תואם את המשמעות של ביטוי חיפוש ספציפי.

רמת המתחם העליונה (Top-Level Domain – TLD)

רמת המתחם העליונה הוא מונח המתאר שמות דומיינים שתהליך הפענוח של שם הדומיין במערכת ה-DNS מתבצעת בשרתי שורש. דומיינים ברמה עליונה יהיו עם סיומת אחת לאחר הנקודה, שזו הרמה העליונה ביותר. לדוגמא: google.com זו רמת מתחם עליונה ואילו דומיין כמו google.co.il הוא דומיין ברמה נמוכה יותר ולכן שרת השורש יפנה לשרת של איגוד האינטרנט הישראלי בכדי לתרגם את שם הדומיין לכתובת אינטרנט. שמות מתחם ברמה עליונה נפוצים הם: .com, .org, .net., .info ועוד.

רשת בלוגים פרטית (Private Blog Network – PBN)

המונח רשת בלוגים פרטית הידועה בשם הקיצור PBN מציין מצב של מערך אתרי אינטרנט שתכלית קיומם היא לקשר לאתר מרכזי אחד במטרה להשפיע על הדירוג שלו לטובה ולהעניק לו יותר סמכות (authority) באלגוריתם הדירוג (PBN).

רשתות מדיה חברתית (Social Media Network)

אתרי רשתות מדיה חברתיות הם סוגי אתרים מאוד פופולריים בשנים האחרונות. הם מספקים פלטפורמה המאפשרות מעורבות גולשים אמצעות יצירת תכנים, תגובות, לייקים, מעקב אחר אנשים ועוד. דוגמאות: פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, טיקטוק, לינקדאין ועוד.


ש

שאילתה (Query)

שאילתה, ביטוי חיפוש, מילה או משפט שהגולש מכניס לתיבת החיפוש בגוגל.

שאילתה המצריכה רענון (Query Deserves Freshness – QDF)

QDF הוא מונח המגדיר מצב שבו מנוע החיפוש קובע כי שאילתה מסויימת תעדיף תוכן חדש ודפים חדשים בתוצאות החיפוש על פני דפים ישנים יותר. כמו לדוגמה במקרים בהם יש עליה משמעותית ביטוי חיפוש מסויים, או אירועים שגורמים לעליה חדה בחיפושים אחר האירוע.

שגיאת זחילה (Crawl Error)

כתובות דפים שמנוע החיפוש לא יכול לזחול בהם או שהכתובות מחזירים קוד שגיאה.

שורשי מילות מפתח (Keyword Stemming)

בשפות שונות ובדיקדוק למילים יש מספר וואריאציות שונות שמגיעות משורש זהה. לדוגמה המילה רכישת היא וואריאציה של השורש רכש. כאשר אנו מנסים להתברג במיקום גבוה עבור מילת מפתח כמו רכש הרי ששימוש בוואריאציות שונות של אותו השורש יחשבו על ידי גוגל כאותה מילת מפתח. האלגוריתם של גוגל מזהה וואריאציות של מילים עם שורש זהה.

שיווק במנועי חיפוש (Search Engine Marketing – SEM)

שיווק במנועי חיפוש הוא מונח רחב המציין הגברת הנראות בדף תוצאות החיפוש של מנועי החיפוש הן באמצעות קידום אורגני (SEO) והן באמצעות קידום ממומן.

שימושיות (Usability)

המילה שימושיות מתארת עד כמה קל לגולשים להשתמש באתר האינטרנט. גורמים שונים נוטלים חלק בקביעת שימושיות האתר כגון: עיצוב האתר, התאמה לדפדפני האינטרנט, פיצ'רים של נגישות ועוד.

שיעור נטישה (Bounce Rate)

שיעור הנטישה הוא מדד שמציג את אחוז האנשים שהגיעו לדף אינטרנט מסוים ועזבו אותו מבלי לבקר בדף אחר באתר. בדרך כלל שיעור נטישה גבוה הוא דבר שלילי אך לא תמיד. לדוגמה כאשר אדם מחפש ערך מילוני של ביטוי מסוים הוא יסתפק בקריאת ההגדרה מדף ההגדרה ולא ימשיך למונחים אחרים (שיעור נטישה גבוה). באתר איקומרס שיעור נטישה גבוה מעיד על בעיה בהמרת הגולשים לקונים.

שיעור קליקים (Click Through Rate – CTR)

שיעור קליקים הוא מדד באחוזים המציג את את שיעור לחיצות הגולשים על תוצאה אורגנית בגוגל. שיעור הקליקים מחושב על ידי חלוקת מספר הלחיצות על תוצאה אורגנית מסויימת בסה"כ כמות החשיפות שהיתה לתוצאה האורגנית ולאחר מכפילים את התוצאה ב-100.

שם מתחם (Domain)

שם מתחם הוא כתובת אתר אינטרנט שמסתיים בסיומות כמו: .com או .co.il כאשר הסיומת il מציינת כי מדובר בשם מתחם ישראלי.

שפת תכנות PHP (PHP)

PHP היא שפת תכנות המשמשת בעיקר לתכנות יישומי אינטרנט בצד השרת. וורדפרס שהיא מערכת בניית האתרים הפופולרית ביותר בעולם בנויה באמצעות PHP.


ת

תאור מטא (Meta Description)

תיאור מטא הוא תג HTML שניתן להוסיפו לחלק של תג ה-head בדף HTML. תג זה הוא אחד מתגי המטא והוא משמש כתיאור לתוכן הדף. התיאור לא משמש כפקטור דירוג אך, הוא משמש באופן תדיר להצגת תיאור הדף בתוצאות החיפוש. תיאור מטא מדויק, קולע ואטרקטיבי יכול להגביר את ה-CTR של הדף בתוצאות החיפוש.

תג כותרת (Title Tag)

תג כותרת הוא אחד מתגי המטא והוא תגית HTML המייצגת את כותרת דף האינטרנט. מנועי החיפוש משתמשים בתג הכותרת כאשר הם מציגים את הדף בתוצאות החיפוש ולכן מבחינת SEO כדאי שתג הכותרת יכיל את מילות המפתח הרלוונטיות וגם יהיה אטרקטיבי לגולשים באופן שיגרום להם ללחוץ עליו. גוגל מציגים בתוצאות החיפוש עד בערך 65 תווים מתג הכותרת.

תג נואינדקס (Noindex Tag)

תג Noindex הוא תג מטא המשמש בכדי להורות למנועי החיפוש שלא לאנדקס דף מסוים באינדקס שלהם. נשתמש בתג כאשר אנו לא רוצים שמנוע החיפוש יאנדקס את הדף כמו לדוגמה כאשר מדובר בתוכן בתשלום, דפים זמנים באתר, דפים בעלי תוכן זהה לדפים אחרים ועוד.

תג נוארכיב (Noarchive Tag)

תג Noarchive משמש בכדי להורות למנועי חיפוש שלא לשמור עותק של הדף במטמון. כמו לדוגמה כאשר מדובר בדפי נחיתה המשמשים רק לקמפיין ממומן, תוכן בתשלום ועוד.

תג קנוני (Canonical tag)

תג קנוני הוא אמצעי להורות למנועי חיפוש שכתובת דף מסוימת מייצגת את דף המקור של עותקים אחרים. הצורך בתג קנוני הוא במקרים שבהם גוגל מזהה מספר דפים זהים והוא צריך לבחור אחד מהם בכדי לאנדקס אותו. התג הקנוני מאפשר לך לסמן למנוע החיפוש מהו הדף המועדף עליך (למידע נוסף לחץ קנוניקל).

תגובת ספאם (Comment Spam)

תגובות ספאם הן תגובות שבדרך כלל מבוצעות על ידי בוטים, נכתבות ברמה נמוכה, ללא קשר נושאי לדף בו נכתבו, מיועדות לצורך פרסום או לשם קבלת לינקים.

תגיות מטא (Meta Tags)

תגיות מטא הם תגיות המופיעות בקוד המקור של דף HTML ומטרתן לתאר את תוכן הדף למנועי חיפוש. התגיות השכיחות ביותר בשימוש של SEO הן תגית הכותרת ותגית התאור.

תגית מילות מפתח (Meta Keywords)

תגית מילות מפתח היא אחת מתגיות מטא שניתן להוסיפה לחלק של תג ה-head בדף HTML. תגית מילות המפתח משמשת להוספת מילות מפתח לתיאור הדף. מנועי החיפוש מתעלמים מתגית זו כבר שנים רבות וזאת בשל שימוש לרעה של התגית בתחילת הדרך של מנועי החיפוש.

תוכן (Content)

המונח תוכן מקיף כל תוכן טקסטואלי ולא טקסטואלי כגון: מילים, תמונות, סרטוני וידאו, פודקאסטים או שילובים שונים שמטרתם לספק מידע ונועדו להפצה בקרב קהל הגולשים הצרכנים. מנועי חיפוש מצ'פרים תכנים שימושיים, אינפורמטיבים, בעלי ערך, מהימנים, יחודיים ותכנים שגורמים למעורבות גולשים המגבירים את תנועת הגולשים לאתר.

תוכן איכותי (Quality Content)

תוכן איכותי הוא תוכן שמסייע לבעל האתר להשיג את מטרותיו. בין עם מדובר במטרות שיווקיות (יותר מכירות או לידים), תנועה אורגנית רבה יותר, תוכן שזוכה לויראליות, שיתופים ולייקים או לדירוג גבוה במנועי החיפוש.

תוכן גולשים (User-Generated Content – UGC)

תוכן גולשים הוא כל סוג של תוכן שהגולשים מייצרים באתרים שמאפשרים זאת. כמו לדוגמה: סרטוני וידאו, פוסטים, תגובות, חוות דעת ועוד.

תוכן הוא המלך (Content is King)

ביטוי המשמש אנשי קידום רבים לציון העובדה כי יצירת תוכן היא חשובה בכדי ליצור SEO. ללא תכנים לא ניתן לקדם אתר אינטרנט במנועי החיפוש. את השימוש הראשון במונח זה מייחסים לביל גייטס בשנת 1996.

תוכן משוכפל (Duplicate Content)

תוכן משוכפל הוא מצב שחלק גדול מהתוכן בעמוד תואם או זהה לתוכן באתר אחר או באותו אתר (למידע נוסף לחץ תוכן משוכפל).

תוצאות אורגניות (Organic Search Results)

תוצאות אורגניות הן תוצאות החיפוש שמופיעות בדף תוצאות החיפוש (SERP) של מנוע חיפוש, ללא תשלום (לחץ על תוצאות אורגניות בגוגל).

תוצאות עשירות (Rich Snippet)

תוצאות עשירות הן תוצאות שונות מתוצאות החיפוש הרגילות בגוגל של קישור רגיל שמוביל לאתר. תוצאות עשירות מופעלות במידה והדף שמוצג בתוצאות החיפוש מכיל נתונים מובנים וגוגל עשויים להציג את התוצאות העשירות מהדף הזה במגוון של צורות כמו: קרוסלת תמונות, תמונה בודדת, שאלות ותשובות , סרטונים, מתכונים ועוד.

תנועה ישירה (Direct Traffic)

תנועה ישירה הוא מונח המוכר משירות גוגל אנליטיקס והו מציין גולשים שמגיעים לאתר באופן ישיר באמצעות הקלדת כתובת האתר ישירות בדפדפן או בעת לחיצה על סימניה בדפדפן. תחת ההגדרה של תנועה ישירה גוגל מכניסים כל מקור תנועה שלא מוכר לגוגל.

תקציב זחילה (Crawl Budget)

תקציב זחילה הוא מונח המתאר את כמות ה-URL שמנועי חיפוש יכולים ומעוניינים לזחול באתר אינטרנט בפרק זמן מוגדר.

תשלום לפי לחיצה (Pay-per-click – PPC)

תשלום לפי לחיצה הידוע בשם הקיצור PPC או קידום ממומן הוא סוג של פרסום הגובה מן המפרסם תשלום בכל פעם שהגולש לוחץ על מודעות הפרסום. אנשי SEO משלבים את השימוש ב-PPC באסטרטגיית הקידום שלהם.

Call Now Button058-5843744 דילוג לתוכן